Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 1/2:In deze groep werkt één vaste leerkracht: juf Caroline. Groep 1 is een groep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar behoorlijk groeit. Na de zomervakantie beginnen we met 23 kinderen en aan het einde van het schooljaar spelen en "werken" ongeveer 30 kleuters met elkaar in en rond ons speelwerklokaal. We hebben naast ons eigen lokaal,met digibord, gelukkig de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartelust te klimmen, glijden, graven, rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goed houvast geeft.

Over het algemeen beginnen we in de kring, gaan daarna aan het "werk", wat bij ons aan de hand van het werk- en/of keuzebord gebeurt. De kleuters leren al zelf de opdrachten inplannen m.b.v. het "werkbord". Dit ter voorbereiding op de volgende groepen die gebruik maken van dag - en weektaken. Vervolgens ruimen we samen op, eten en drinken in de kring en kunnen onze overtollig energie kwijt op het plein of in het speellokaal. De ochtend of middag wordt altijd rustig en gezamenlijk afgesloten in de kring.

De maandagochtend verloopt iets anders. Dan beginnen we vanaf 8.15 uur met de inloop, wat de kinderen (en de meeste ouders) erg leuk vinden! In de groep werken we met de methodes Schatkist, Klassewerk, Onderbouwd en Goed Gedaan. Door deze methodes te volgen komen alle tussen- en einddoelen voor taal, rekenen en de sociaal-emotionele ontwikkeling aan de orde in de groep.

Hallo,
Ik ben Janet Damsma.
Sinds april 2005 werk ik op deze school. Ik ben begonnen in groep 5, daarna sinds september 2005 voor groep 1/2. Dit schooljaar ook. Ik werk in deze groep op woensdag en vrijdagmorgen voor groep 3.

Mijn werkdagen worden ook met een andere taak ingericht omdat ik ook intern begeleider ben. Dit houdt in dat ik de leerkrachten ondersteun bij vragen die ze hebben over de ontwikkeling van een kind. Ook help ik bij het maken van plannen om de ontwikkeling van ieder kind goed te laten verlopen. Ik ben in 1985 geslaagd voor de opleiding voor kleuterleidsters en in 1986 voor onderwijs aan de hele basisschool. In 1990 heb ik mijn akte Speciaal onderwijs gehaald. In 2009 ben ik geslaagd voor mijn diploma intern begeleider. Na mijn opleiding als groepsleerkracht heb ik heel wat scholen van binnen gezien. Zo heb ik in Alkmaar, Brazilië, Assen en Kampen gewerkt.
Ik heb bijna alle groepen van de basisschool voor langere tijd gehad. In Klazienaveen heb ik op de asielzoeker school gewerkt en nu, vanwege het sluiten van deze school, werk ik op “De Brug”. 

In mijn vrije tijd vindt ik het fijn om te wandelen, lezen en reizen. Samen met mijn man heb ik drie kinderen. Zij zaten ook op school de Brug maar vliegen al bijna allemaal uit. Hierdoor krijg ik ook weer meer tijd voor mijn hobby’s en werk ik nu 4 dagen op de Brug. Het onderwijs blijft me boeien en nog steeds leer ik er heel veel bij. Behalve mijn werk is het zeker ook mijn hobby en aangezien ieder kind uniek is, verveelt het nooit om met kinderen te werken. Ik hoop nog lang en met veel plezier op deze school te werken.
Hartelijke groet, Janet Damsma.