Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 5

 

Even voorstellen:

Welkom op de pagina van groep 5. Wij mogen onszelf dit jaar de zeesterren noemen. En sterren zijn het zeker in deze groep! De groep bestaat uit 17 kinderen, 12 jongens en 5 meiden. In de groep werken 3 juffen. Op de maandag en dinsdag is juf Cindy er en op dinsdag t/m de vrijdag is juf Esmee er. Juf Ria helpt ons in de klas als leerkrachtondersteuner.

Kort voorstelrondje

Mijn naam is Cindy Pijnaker, ik ben 35 jaar oud en woon in Emmen met mijn man, drie kinderen en onze beestenboel (honden, kat, kippen en loopeenden). Mijn hobby’s zijn (moes)tuinieren, lezen, wandelen en yoga.  

Ik heb jarenlang met veel plezier gewerkt in het bedrijfsleven, maar de laatste jaren begon het toch steeds meer te kriebelen om het basisonderwijs in te gaan. Dit schooljaar ben ik daarom begonnen met het zij-instroomtraject tot leraar primair onderwijs. Dit is een traject met een combinatie van werken en leren. Dit schooljaar sta ik de eerste maanden naast Wendy voor groep 3 op de maandag en de dinsdag. Vanaf februari sta ik de maandag en dinsdag voor groep 5.

Ik ben dol op het pure en nieuwsgierige van kinderen en vind het erg leuk om ze dingen te leren. In mijn onderwijs wil ik veel gaan doen met natuurbeleving en (buiten) bewegend leren. Als leerkracht hoop ik met passie en empathie kinderen nieuwsgierig te maken om van alles te ontdekken. Ze te leren om kritisch na te denken en zich dingen af te vragen. Daarnaast hoop ik zelf veel van de kinderen te leren en verrast te worden door hun denkwijze en redenaties. Ik wil mijn passie om mezelf te ontwikkelen graag overbrengen op kinderen. 

Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk ernaar uit u en uw kind(eren) te leren kennen! 

Mocht u vragen hebben, hoor ik dat graag. 


 

Hoi, mijn naam is Esmee. Sinds 2015 ben ik werkzaam in het onderwijs en ook bij de stichting Viviani. En dit jaar voor het eerst het hele jaar als leerkracht op de Brug! Ik vind het belangrijk om een prettig en veilig klimaat te creëren waar kinderen tot leren komen, maar ook waar ze zichzelf beter leren kennen. Het is enorm leuk om kinderen te zien groeien en ze te ondersteunen in dit mooie proces.

Voor vragen of een praatje, mag u altijd binnenlopen!